טריל
באג'ורים
בורג
דומיניון
וולקנים
וורלונים
מינבארים
נארנים
ניטשיאנים
סנטאורים
פרנגים
צללים
קלינגונים
קרדאסים
רומולאנים

 

 

 

 

 

 

 

טריל

רקע

גזע סימביוטי דמוי אדם בסדרת המדע בדיוני "מסע בין כוכבים". כוכב הבית של גזע טריל נקרא גם הוא טריל. טריל מיושב בצפיפות נמוכה ועליו רק מספר מיליוני תושבים. האוקיינוסים שלו בעיקר בצבע סגול (כך על פי חלל עמוק 9).

 

 

ביולוגיה ואנטומיה

הפונדקאי או "מארח" הוא דמוי אדם בעל כתמים חומים/שחורים לאורך צידי גופו. הטרילים יכולים, אך לא חייבים, להתמזג עם "שיתופן", יצור חסר ישע דמוי תולעת המצוי בבריכות מלאות חומרים מזינים על גבי כוכב טריל. לאחר המיזוג, אישיות הישות המחוברת, הידוע גם כ"טריל מחובר", היא שילוב של השיתופן והמארח. כאשר המארח מת, השיתופן מועבר למארח הבא, וכתוצאה מכך כל זכרונותיהם וכשרונותיהם של המארחים הקודמים ידועים גם למארח הנוכחי.

לאחר כ-48 שעות מרגע המיזוג, אסור להפריד בין מארח לשיתופן. שיתופן שהיה ממוזג ימות תוך שעות ספורות ללא מארח, אך יכול לעבור ממארח למארח. מארח שיוסר ממנו השיתופן, ימות תוך ימים ספורים

 

חברה והיסטוריה

 

 

דת

 

 

חוק ומשפט

לאחר שטריל מתמזג עם שיתופן, נהוג לוותר על שם המשפחה ולהחליפו בשם השיתופן.

אסור לטרילים להיכנס למערכת יחסים רומנטית עם בני זוג של מארחים קודמים. חוק זה תקף גם לגבי שיתופנים קודמים במקרה ושני בני הזוג היו טרילים מחוברים. מטרת החוק היא למנוע משושלת של שיתופן אחד להיות מוגבלת על ידי אהבה אחת. עבירה על חוק זה גוררת עונש גלות, ולרוב מות השיתופן כאשר המארח ימות.

טריל שבחר להתמזג מקדיש את מרבית חייו הבוגרים ללמידה והתכוננות מנטלית למיזוג. רק הטובים ביותר נבחרים למיזוג, משום שאין הרבה שיתופנים. לעתים נדירות טריל שלא התכונן לכך, יתמזג עם שיתופן (כמו במקרה של אזרי דקס).

 

שפה

 

דמויות מייצגות

אודן (מסע בין כוכבים: הדור הבא)

קורזון דקס - שגריר פדרציית הכוכבים המאוחדת לאמפריה הקלינגונית (חלל עמוק 9)

ג'דזיה דקס - ממשיכת דרכו של קורזון דקס (חלל עמוק 9)

אזרי דקס - ממשיכת דרכה של ג'דזיה דקס (חלל עמוק 9)

 

באג'ורים

רקע

אנו לומדים בראשונה על הבאג'ורים בפרק "סג"מ רו"; הבאג'ורים זועמים על הפדרציה מפני שזו סירבה להתערב לטובתם בתקופת הכיבוש הקרדאסי (בגלל הצו העליון) עד שהתגלה חור התולעת היציב ליד באג'ור.

 

ביולוגיה ואנטומיה

חריצים על האף, תכשיטים באוזניים (כנראה בעלי משמעות טקסית וסמלית)

חברה והיסטוריה

יש שמוצאים קווי דימיון בין ההיסטוריה הבאג'ורית לבין ההיסטוריה היהודית - אלמנטים של כיבוש, שואה, מאבק בין רוחניות עמוקה ומיליטנטיות וכו'. וכן, יש גם באג'ורים "רעים" (ויש גם קרדאסים "טובים"...)

 

הדור הבא

ח"ע 9

וויאג'ר

 

דת

החברה נשלטת ע"י אנשי הרוח (ודק, קאי). המערכת הרוחנית מפותחת מאוד, וכוללת אמונה בשני כוחות עיקריים, טוב (הנביאים, המתגוררים ב"מקדש השמימי", או חור התולעת שליד באג'ור) ורע (הפא-ריית'), המתקיימים במישור מטאפיסי ומנהלים ביניהם מאבק מתמיד על השליטה בעולם, אך בלי להתערב בחייהם של בני התמותה. הופעתו של סיסקו משנה את מאזן הכוחות ומזרזת את הקרב הסופי ביניהם, כאשר בשלב הראשון הוא נבחר להיות שליח הנביאים ובסוף הוא נקרא להצטרף אליהם. לזכותו של סיסקו ייאמר שבניגוד לאחרים, הוא עשה כל מה שביכולתו כדי למלא על הצד הטוב ביותר את המחויבויות שהטיל עליו התפקיד החדש, על אף שאלה עמדו פעמים רבות בסתירה לתפקידיו בצי הכוכבים. כאמור, לא ברור למה הנביאים החליטו לבחור לעצמם שליח שאינו באג'ורי

 

חוק ומשפט

אין הפרדה בין דת למדינה.

שפה

באג'ורית

דמויות מייצגות

רו לארן, קירה נריס, קאי אופאקה, קאי וין 

בורג

רקע

שורשיהם כנראה בסידרה "דוקטור הו" משנות השישים, שם נראתה דמות בשם "סייברמן", שהייתה בעלת אופי דומה ואף השתמשה במטבעות לשון דומים; (**וראה גם סידרת הבת החדשה, torchwood **)

נראו לראשונה בפרק "הטוב שבשני העולמות" של "הדור הבא" ששודר ב-1990 והפכו מאז לדמויות פופולאריות של נבלים בגלגוליה השונים של הסדרה., וכמובן בסרט "המפגש"; חברת כוורת שבראשה מלכה; ביטול מוחלט של הפרט לטובת הכלל, תודעה קולקטיבית

ביולוגיה ואנטומיה

יצורים קיברנטיים שנראו בגלגולים שונים בסידרה לדורותיה. הם התפתחו מגזע דמוי אדם שכוחותיו שודרגו באמצעות שתלים קיברנטיים.

חברה והיסטוריה

 

 

 

 

 

דת

Resistance is futile

חוק ומשפט

 

 

שפה

אין

דמויות מייצגות

לוקוטוס, מלכת כוורת, 7 מ-9

דומיניון

רקע

 

 

ביולוגיה ואנטומיה

משני צורה, ידוע שיש להם בעיה מיוחדת דווקא בעיצוב האף...

חברה והיסטוריה

בעבר הרחוק היה מגע הדוק יותר בינם לבין שאר המינים, אבל בני האדם שונאים אותם ופוחדים מיכולתם לשנות צורה, והם שונאים את בני האדם (ואת כל המכונים בפיהם "מוצקים") ולכן הם מתבדלים ועוינים.

 

 

 

דת

"הקשר הגדול"

חוק ומשפט

 

 

שפה

 

דמויות מייצגות

אודו, המייסדת

וולקנים

רקע

הוולקנים, למשל, שיצרו את המגע הראשון עם החברה האנושית, מזכירים מאוד את היוונים הקדומים, על מושגי הרציו והאסתטיקה שלהם, אם כי זה לא מנע מהתסריטאי/ים לקרוא להם על שמו של אל רומי דווקא, בלי להסביר לנו מנין הם מכירים את השם הזה. אגב, הם נעלמו לחלוטין ב"הדור הבא" (למה?)

 

ושימו לב שיש גירסה מוקדמת יותר לברכה הוולקנית המפורסמת, Live long and prosper

ביולוגיה ואנטומיה

אוזניים מחודדות

 

 

 

 

 

 

חברה והיסטוריה

לא ידוע הרבה על ההיסטוריה הקדומה והמיתולוגיה שלהם, חוץ מזה שהם היו פעם אחיהם של הרומולאנים עד שפרצה מלחמה שיצרה קרע בין שני העמים. לפי "טרילוגיית הפרקים הוולקניים" של הסידרה "אנטרפרייז" ,The Forge Awakening, Kir'Shara (מהעונה הרביעית), אנו למדים ש-1,800 שנים לפני האירועים המתוארים בסידרה, לא היו הוולקנים שוחרי שלום והיגיון כפי שהם מתוארים בסדרות המוקדמות-מאוחרות יותר ובסרטי הקולנוע. מנהיג וולקני ושמו סוראק הביא שלום והיגיון לבני עמו, אבל הם סטו מכתביו וטעו בפרשנותם (נשמע מוכר?) 1,800 שנה מאוחר יותר, קבוצה של חסידיו, המכונים סיריניטים (ע"ש מנהיגם סירין) טוענים שהם פרשניו וממשיכי דרכו האמיתיים של סוראק, וביניהם ט'לס, אמה של ט'פול, וט'פאו, שעתידה להיות מנהיגה וולקנית דגולה וסבתו של ספוק. אבל בממסד הוולקני המושחת יש כאלה שאינם בוחלים באמצעים כדי להעלים את האמת על כתביו של סוראן, מתוך מניעים זדוניים ואנוכיים (ומשוללי היגיון). מי יושיע, מי יציל? ארצ'ר, כמובן, שבידיו מפקיד סוראק את הקירשארה, הנושאת את הנוסח האמיתי והמהימן של כתביו.

 

זהו בין היתר הרקע למלחמה שפרצה בשנים 2158-2160 והובילה לקרע הסופי בין הוולקנים לרומולאנים, מלחמה שגם צי הכוכבים של כדור הארץ נטל בה חלק (לצד הוולקנים). בתום המלחמה הוקמה הפדרציה המאוחדת של כוכבי הלכת (בדומה להקמת האו"מ אחרי מלחמת העולם השנייה). 

 

אנטרפרייז, מב"כ, הדור הבא (?) הוולקנים לא קיימים בח"ע 9 –עולם הבית שלהם הושמד בתקופה שבה מתרחש הסרט האחרון ביותר בסידרה הקולנועית.

דת

באתר startrek.com מועלית הסברה שבני המין שנודעו בארץ כאלי יוון ורומא (=האלים כחייזרים, המקור המשותף...) הגיעו לוולקן הקדומה ושם השפיעו גם על הרומולאנים וגם על הוולקנים, שהמשיכו לקיים פולחן פגני לאלי מלחמה, שלום ומוות. התסריטאי די. סי. פונטנה הוא שנתן לאל המוות הוולקני את השם "שאריאל".

 

סוראק וכתביו (?)

 

באתר startrek.com מועלית הסברה שבני המין שנודעו בארץ כאלי יוון ורומא (=האלים כחייזרים, המקור המשותף...) הגיעו לוולקן הקדומה ושם השפיעו גם על הרומולאנים וגם על הוולקנים, שהמשיכו לקיים פולחן פגני לאלי מלחמה, שלום ומוות. התסריטאי די. סי. פונטנה הוא שנתן לאל המוות הוולקני את השם "שאריאל".

 

סוראק וכתביו (?)

 

מעניין, אגב, שגם הנביאים הוולקנים בוחרים בלא-וולקנים כבשליחיהם (כפי שהבאג'ורים בחרו בסיסקו והמינבארים של בבילון 5 בחרו בסינקלייר-ואלן, ולהבדיל, הקלינגונים בחרו בפיקארד שיהיה בורר הירושה שלהם). 

 

 

 

חוק ומשפט

אחד החוקים הוולקניים היחידים המוזכרים במפורש ביקום של מב"כ הוא האיסור על מסע בזמן ועל בניית מכונות זמן. דירקטוריון המדע הוולקני הוא הסמכות המדעית הראשית של הפיקוד העליון הוולקני, הידוע היטב בסירובו לאמץ רעיונות לא מקובלים. דירקטוריון המדע הוולקני חקר את המסע בזמן בפירוט רב. עד אמצע המאה ה-22, הם לא מצאו כל ראיה לכך שהוא קיים או אפשרי, ולבסוף פסקו שהרעיון "בלתי הגיוני" והנהיגו איסור על מסע בזמן ובניית מכונות זמן (**שכמובן הופר - לחפש פרק**) אף על פי כן, הדירקטוריון לא התקשה לקבל את קיום המסע בזמן, המיקרו ייחודיות או הרעיון שאזורים בחלל במרחב הדלפי אינם תואמים את חוקי הפיסיקה.

אגב, לוולקנים יש דרכים אחרות להעביר מסרים חוצי-זמן ולכן למעשה אין להם צורך במכונות זמן...

 

שפה

 

דמויות מייצגות

סאוויק, ספוק, ט'פול 

וורלונים

רקע

נראים כהתגלמויות של אנרגיה ואור, כמעט כמו מלאכים. כדי לנוע ממקום למקום הם נעזרים בחליפות מיוחדות המספקות להם את האטמוספירה החיונית לקיומם. חליפות אלה נראות כגלימה גדולה המקיפה גוף גלילי רחב ועליו מעין "ראש" בצורת שפופרת מאוזנת. לוורלונים יש יכולת טלפתית.

ביולוגיה ואנטומיה

 

 

חברה והיסטוריה

אחד הגזעים "הראשונים" - העתיקים ביותר ביקום. מקום מושבם הוא באזור לא נודע בגלקסיה שנקרא וורלון, והוא מוגן בטכנולוגיה מתקדמת בהרבה מזו של שאר הגזעים בסידרה (לשם השוואה, ביקום של "סטארגייט" מוזכרים ארבעה גזעים "ראשונים").

דת

אין מידע

חוק ומשפט

 

 

שפה

 

דמויות מייצגות

השגריר קוש

מינבארים

רקע

כוכב הלכת מינבאר הוא מקום יפהפה, שליו ופסטורלי במידה שמסתירה את עליונותו הטכנולוגית. המבנים גדולים ומרשימים, מעוצבים בקווים עגולים, בצורות אורגניות ובגוונים בהירים. למרות הצפיפות, הרוב מתנהגים בשלווה, בשקט ובכבוד הדדי.

ביולוגיה ואנטומיה

המינבארים הם דמויי אדם, אך במקום שיער הם בעלי גידול קרני הצומח מאחורי ראשם. תוחלת החיים שלהם יכולה להגיע למאות שנים. הם מזכירים מאוד במראם את ה"אלפים" של טולקיין, וזה ניכר במיוחד בסרט "שיבת המלך", ובעיקר בקטע הסיום בו האלפים עומדים ומחכים לפרודו ובילבו שיעלו לאוניה...

 

חברה והיסטוריה

הפדרציה המינבארית עתיקה וחזקה מאוד. היא מורכבת ממספר רב (אך לא ידוע) של עולמות, מחזיקה בצי ספינות נרחב, בעלת הטכנולוגיה המפותחת ביותר מבין ארבע האימפריות הצעירות ובעלת מסורת שלטונית ותרבותית ארוכה.

החברה המינבארית מחולקת לשלוש כתות, עם אפשרות למעבר ביניהן. הכתות - הלוחמים, אנשי הדת והעובדים - מחולקות בתוכן למערכת של שבטים, מסדרים ובתים שכל מינבארי משתייך אליהן. חלוקת התפקידים בחברה המינבארית היא קשיחה וברורה. הלוחמים מנהלים את הלחימה, אנשי הדת מנהיגים את העם בימות שלום ודואגים לכל צרכיו הרוחניים, וכת הפועלים עובדת, בונה ספינות ומספקת את השירותים הנחוצים לבניין החברה המינבארית, כשההנהגה מועברת לידי כל כת לפי הצורך. יחסי הגומלין בין הכתות מורכבים; אמנם יש מתיחות מסוימת, ואף בוז, בין הכת הלוחמת לבין הכת דתית, אבל מינבאר לא ידעה מלחמת אזרחים זה אלף שנים.

 

במינבאר שולטת מועצה בת תשעה חברים המעניקה ייצוג שווה לכל הכתות - שלושה חברים לכל כת. מועצה זו ספק מייעצת, ספק מחליטה, ובראשה עומד ראש המינבארים. המועצה מקבלת החלטות בצורה דמוקרטית אך לא ברור אם היא גם נבחרת בצורה כזאת.

 

בתקופה המתוארת בסידרה השתלטה הכת הצבאית על המועצה האפורה באמצעות הכנסת נציג רביעי על חשבון נציג הכת הדתית. הפרת האיזון בין שלוש הכתות הייתה נקודת השפל של המועצה. זמן קצר לאחר מכן התפרקה המועצה האפורה, הכת העובדת והכת הדתית הצטרפו למלחמה בצללים והכת הלוחמת נשארה מאחור. 

דת

ואלן-סינקלייר הוא הדמות הרוחנית העיקרית של המינבארים, ונבואותיו עדיין נחשבות כבעלות תוקף אחרי אלף שנים. בפיהם הוא מכונה "The One Who Was".

 

חוק ומשפט

 

 

שפה

אין

דמויות מייצגות

דלן, לניר

נארנים

רקע

עולם הבית של הנארנים הוא כוכב הלכת נארן, בעל האקלים המדברי הקיצוני. בשל תנאי החום הכבדים והשמש הקופחת, תושבי הכוכב מתגוררים במבנים אטומים בעלי חרכים צרים בלבד וממעטים לצאת לפני השטח.

 

 

 

ביולוגיה ואנטומיה

הנארנים הם דמויי אדם שנראים קצת כמו זוחלים, מכוסי קשקשים, עורם כתום ומנומר, הם חסרי שיער, בעלי עיניים אדומות וחזקים מאוד. עצמותיהם, במיוחד בעיקר הגולגולת, בולטות ביותר.

 

האם שמם אמור להזכיר לנו את נארניה של ק' ס' לואיס? 

חברה והיסטוריה

בנארן שולטת מועצת הקא-רי, המורכבת מכמה מעגלים. חברי המועצה הם מנהיגים שנבחרו ע"י משפחותיהם. קיים יחס ישיר בין חשיבות הנציג לבין מיקומו במעגלי הקא-רי.

בעברם היו הנארנים חברה של חקלאים וסוחרים. כמאה שנים לפני תחילת הסידרה, הם יצרו קשר עם הסנטאורים, שהתחזו לאלים שהצילו את נארן מפני פלישה (שלא הייתה ולא נבראה), והתקבלו בזרועות פתוחות. עם הזמן החלו הסנטאורים לדכא את הנארנים. נארן היה כוכב לכת עשיר במשאבים ונחשב ל"יהלום שבכתר" של הרפובליקה הסנטאורית. בנארן נערכו עבודות כרייה מזורזות שפגעו באופן חמור בביוספירה, כשהנארנים משמשים כוח עבודה זול. הנארנים התמרדו והסנטאורים פינו את נארן, כשהם משאירים מאחוריהם טכנולוגיה מתקדמת. הנארנים ניצלו את הטכנולוגיה והפכו לגזע בעל יכולת מסע בחלל.

 

לאחר הפינוי הסנטאורי מנארן בחרו הנארנים להשתקם באמצעות התפשטות. הם כבשו כמה מושבות סנטאוריות, יישבו כמה כוכבי לכת אחרים וקיבלו מהסנטאורים כמה מושבות כמינחת פיוס. בתקופת הסידרה כללה האימפריה הנארנית 15 מערכות שמש. הנארנים הפכו לסוחרים בטכנולוגיה, אותה מכרו לכל המרבה במחיר, ולפעמים אף לשני צדדים שהיו מעורבים באותה המלחמה, מה שהוציא להם שם של שכירי חרב. לאחר מלחמת דילגאר, בה שיתפו פעולה נארן, כדור הארץ וליגת העולמות הבלתי מזדהים, התהדק הקשר בין כדור הארץ לנארנים, אם כי במלחמת כדור הארץ-מינבאר נמנעו הנארנים מלסייע ישירות לבני האדם.

 

בתקופה המתוארת בסידרה האמינו הנארנים שהצבא שלהם חזק דיו כדי להביס את הרפובליקה הסנטאורית. לאחר שהסנטאורים תקפו מוצב נארני, פרצה מלחמה בין שתי המעצמות. הסתבר שהצי הנארני סבל מנחיתות מספרית וטכנולוגית ביחס לצי הסנטאורי. המלחמה נמשכה כ-9 חודשים בלבד, והסנטאורים המנצחים הפציצו את נארן מהחלל וכבשו אותה שוב, כיבוש שהסתיים כעבור שנה. לאחר המלחמה עמדו הנארנים בפני מלאכה קשה וארוכה של בנייה מחדש. הם ניסו להתנער מהיסטוריית הכיבוש, ולשוב להיות גזע גאה כבעבר. על רקע זה ניתן לראות כי רבים מהנארנים מייחסים חשיבות רבה לכבוד האישי, ולכן הם נוטים להיפגע בקלות, להתנהג בצורה גאוותנית או להיות עקשנים מאוד.

ההשפעה הפוליטית של הנארנים על הפוליטיקה העולמית קטנה יחסית.

דת

 

 

חוק ומשפט

 

 

שפה

אין

דמויות מייצגות

השגריר (ואח"כ האזרח) ג'קאר, נאטות'

 

ניטשיאנים

רקע

אנדרומדה, ח"ע 9

 

ביולוגיה ואנטומיה

 

 

חברה והיסטוריה

נוצרו כתוצאה מניסויים בהשבחת הגזע. מבחינה גופנית, הם עליונים על בני תמותה רגילים (חוץ מדילן האנט, כמובן). הם גאים מאוד, יהירים מאוד ואי אפשר לסמוך עליהם. יש אלמנטים מטריארכליים (האישה היא שבוחרת בבן זוג לפי התאמתו הגנטית)

דת

תורת ניטשה (השבחת הגזע)

חוק ומשפט

 

 

שפה

אין

דמויות מייצגות

גהריס ראדה, טיר אנסאזי, טלמכוס ראדה 

סנטאורים

רקע

עולם הבית של הרפובליקה הסנטאורית הוא סנטאורי-פריים. היא נשלטת על-ידי שני כוחות עיקריים - גוף אריסטוקרטי ושמו סנטאורום (פרלמנט), שבו יושבים בתי האצולה בעלי זכויות היתר ומעלים את דרישותיהם בפני הקיסר, תוך שהם מנהלים מנהלים ביניהם מאבקי כוחות תמידיים עתירי בגידות, תככים ולעתים הפיכות, והקיסר הנבחר ע"י הסנטאורום. האימפריה הסנטאורית, שהיא אימפריה כלכלית ומסחרית בעיקרה, נשענת על כוחו של הצי האדיר שלה כדי להפעיל טקטיקה של הפצצות מהחלל במקום פלישות קרקעיות מסוכנות (נשמע מוכר?)

 

החברה הסנטאורית מורכבת משני מעמדות - אצולה ופשוטי עם. הניידות החברתית קטנה עד אפסית.

ביולוגיה ואנטומיה

הגברים מגדלים את שיערם ברעמה דקה וזקופה היוצאת מאחורי ראשם. הנשים מגדלות שיערן בצמה הצומחת כלפי מטה. מלבד הרעמה והצמה - שני המינים ללא שיער ראש. הרעמה והצמה משמשים בין היתר כסמלי מעמד חברתי.

הנשים קירחות, לגברים יש כרבולת שיער על הראש, שגובהה הוא כנראה סמל מעמד חברתי

 

הסנטאורים, אגב, הם החייזרים הראשונים שנפגשו עם בני האדם. 

חברה והיסטוריה

האימפריה הסנטאורית בנויה במתכונת של האימפריה הרומית ההולכת ומתנוונת לעיניהם (ולעינינו) בגלל שחיתות של העומדים בראשה, ובעיקר הקיסר, כמו בתקופת קלאודיוס קיסר.

בימי הזוהר שלה שלטה הרפובליקה הסנטאורית בלא פחות מ-127 מערכות שמש והייתה החזקה ביותר מבין הגזעים הצעירים, אולם בשלב מסוים היא החלה להתפורר, והחל תהליך של דה-קולוניזציה. האימפריה הסנטאורית ידעה גל שני של התפשטות קולוניאלית. במהלכו כבשו הסנטאורים עולם מרדן במיוחד בשם נארן, לאחר 100 שנות מלחמה, דיכוי ושעבוד, הבינו הסנטאורים שהמשך השליטה בנארן אינו משתלם, במונחי כסף וכוח אדם, ונסוגו.

הסנטאורים סובלים מ"תסביך הקרבן". בראשית תרבותם הם היו בתחרות עם גזע תבוני נוסף, הזאון, על השליטה בכוכב הלכת המשותף לשניהם. בתום המלחמה נותרו כ-6 מיליון סנטאורים מאוכלוסיה של 800 מיליון, והזאון נכחדו. המלחמה שנמשכה כאלף שנים ומאמצי השיקום רודפים את הסנטאורים מאז. כתוצאה מהצורך להגדיל את האוכלוסיה בוטלה המונוגמיה, והאישה נחשבה לרכוש הבעל ולאזרח מדרגה שנייה. בין היתר גרמה המלחמה לעליית בתי האצולה הגדולים ולעיצוב שיטת הממשל הסנטאורית.

 

אחרי המלחמה ניצבו הסנטאורים בפני ניסיון פלישה מהחלל. הניסיון נכשל, אך הביא להם טכנולוגיה מתקדמת שנלקחה שלל מהפולשים. כתוצאה מניסיון העבר עם גזעים אחרים, בחרו הסנטאורים להקים אימפריה גדולה, תוך כדי דיכוי כל גזע זר שהם פוגשים.

 

בימי שלטונו של הקיסר טורהאן כבשו הנארנים כמחצית משטח האימפריה הסנטאורית. לאחר מותו (בעונה השנייה) החלו הסנטאורים, בשיתוף עם הצללים, לתקוף מחדש את הנארנים. התברר שכוחם של הנארנים היה חלש מהצפוי, והאימפריה הסנטאורית כבשה את נארן (בעונה השלישית). כאמור, הכיבוש לא האריך ימים. בעקבות עסקה שעשה לאנדו מולארי עם ג'קאר מנארן, לקח ג'קאר חלק בהתנקשות בקיסר, ומולארי, מתוקף תפקידו כראש הממשלה, החזיר לנארן את עצמאותה.

 

לאחר מכן הסתבכה הרפובליקה במלחמה ארוכה ויקרה עם הברית הבין-כוכבית (=ברית הארץ). בסיום המלחמה הפציצו הציים של הברית את סנטאורי-פריים והפכו אותו לעיי חורבות.

דת

הסנטאורים סוגדים ל"בורא הגדול", ובנוסף יש להם פנתיאון של כחמישים אלים, כגון אילארוס, אלת המזל, לי, אלת התשוקה, מורגות', אל העולם התחתון ושומר דלתות הכניסה, ו-ונזן, אל המזון; גם כמה קיסרים קדומים הועלו לדרגת אלים (נשמע מוכר?) כמו כן הם מאמינים באותות ומופתים, אמונות תפלות, חזיונות (ליידי מורלה וליידי לאדירה) ונבואות, בעיקר כאלה שטעות בפירושן עלולה לגרור תוצאות הרסניות…

חוק ומשפט

 

 

שפה

אין

דמויות מייצגות

לאנדו מולארי (השגריר ואח"כ הקיסר), ויר קוטו (שתיים מהדמויות הכי ציוריות במד"ב בפרט ובטלוויזיה בכלל)...

פרנגים

רקע

מקור השם הוא כנראה "פרנג'" או "פרנק", המילה הערבית לציון סוחרים אירופיים, או סתם בני המערב, או אולי המילה farangi, שפירושה "נוכרי" בפרסית וכנראה גם בהינדית, באורדו ובאתיופית, או Farang או farangi, כפי שכינו היוונים את בני אירופה המערבית. הם הומצאו כדי להוות תחליף לקלינגונים כאיום על הפדרציה, אבל עד מהרה הפכו מאיום למטרד, ואפילו לדמויות קומיות.

 

פרנגינאר הוא כוכב הלכת הראשי של הברית הפררנגית השוכנת ברביע אלפא, וכוללת כנראה בעיקר כוכבי לכת בלתי מיושבים. בפרנגינאר, שמעולם לא הצטרפה לפדרציה המאוחדת של כוכבי הלכת, שולט הנגוס הגדול (שימו לב ש"נגוס" היה כינוים של שליטי אתיופיה, יכול להיות שיש קשר?), ולצדו רשות מסחר המורכבת מיועצים כלכליים (לשעבר מועצת המחסלים,. אגב, לפי האגדה, שני עמים, הגרי והפרנגי, התחרו ביניהם של השליטה בפרנגינאר, שהיה מפולג לאזורי סחר לוחמים עד שאוחד תחת שלטונו של הנגוס ("תקופת ההתמקחות").

 

פרנגינאר מתואר תמיד כביצה אדירה רוויית גשמי זעף, מה שמסביר למה בשפה הפרנגית יש 178 מילים לגשם, ולמה חלק גדול מתזונתם של הפרנגים מורכב משבלולים, תולעים ועוד יצורים שוכני ביצות למיניהם. ציון הדרך הבולט ביותר בו הוא מגדל המסחר, הבניין הגבוה ביותר בכוכב הלכת, המתנשא לגובה 40 קומות. 

ביולוגיה ואנטומיה

הפרנגים קטנים מבני אדם, מוחם מורכב מארבע אונות וחסין מפני חדירה טלפאתית של הוולקנים או הבטאזדים, שיניהם משוננות ומחייבות תחזוקה שוטפת באמצעות "מחדד שיניים", אוזניהם גדולות (יותר אצל הזכרים), והאזורים הארוגניים ביותר בגופם הם התנוכים (עד כדי כך שהמילה "תנוכים" משמשת כתחליף למילה "ביצים" בביטויים רבים. 

חברה והיסטוריה

בפרק Aquisition מהעונה הראשונה של "אנטרפרייז" מתואר המפגש הראשון (מבחינה כרונולוגית) של צוות ה"אנטרפרייז" עם הפרנגים, שפולשים לספינה ומנסים לגנוב כל מה שזז (וגם מה שלא). שם הם עדיין לא נזכרים בשמם, אם כי ברור שהיו מגעים בינם לבין הקלינגונים והקרדאסים זמן רב לפני כן, ללא ידיעת הפדרציה.

הפרנגים נזכרים בראשונה בשמם בפרק הראשון של "הדור הבא","Encounter at Farpoint", אך המגע הראשון בינם לבין הפדרציה נזכר רק בפרק השביעי, "the Last Outpost". כן דווח על עוד כמה תקריות אלימות במפגשים בן הפרנגי לבין בני האדם (הדור הבא, עונה 1, "the Battle" עונה 7, "Bloodlines").

 

רק ב"ח"ע 9" זוכים הפרנגים סוף סוף לכבוד הראוי להם ותרבותם זוכה להתייחסות קצת יותר מקיפה. בתקופת שלטונו של הנגוס הגדול זק, תקופה שבה עדיין נאסר על נשים להרוויח כסף, ללבוש בגדים ולדבר עם זרים, אנו מתוודעים אל המשפחה הפרנגית הלוחמת שבראשה עומדת אישקה, פמיניסטית מושבעת ובעלת מוח כלכלי חריף (מה שלא הפריע לה לנהל, כנראה, רומן סודי עם הנגוס הגדול). שני בניה, קוורק ורום, עומדים בראש הנוכחות הפרנגית בתחנה. זו תקופה של שינויים בחברה הפרנגית, בחומת הקפיטליזם נוצרות פרצות רבות, שהלכו והתרחבו אחרי עלייתו לשלטון של רום, והונהגו רפורמות חברתיות רבות, בעיקר בתחום שיפור מעמד האישה. באחד הפרקים המשעשעים ביותר של הסידרה (שאני אוהבת לחזור אליו שוב ושוב), "אנשים ירוקים קטנים", חוזרת ספינה שנושאת את קוורק, רום, נוג ואודו בזמן מהמאה ה-14 לשנת 1947 ומתרסקת ברוזוול, ניו מקסיקו...

החברה הפרנגית היא חברה של סוחרים ואנשי עסקים, המתנהלת לפי חוקי הרכש (285 במספר), ויש אומרים שהיא מייצגת את הקפיטליזם בשיא כיעורו. השליט העליון הוא הנגוס הגדול (שימו לב ש"נגוס" היה כינוים של שליטי אתיופיה, יכול להיות שיש קשר?) כתיבת חוקי הרכש מיוחסת לנגוס הגדול הראשון גינט (שברוב חוכמתו נתן לחוק הראשון את המספר 162, כדי ליצור ביקוש ל-161 החוקים האחרים שטרם נכתבו). אגב, יש חמישה שלבי רכש - משיכה, הצדקה, תפיסת בעלות, אובססיה ומכירה מחדש. כל מה שמפריע לניצול העובדים (חופשות, שעות נוספות, עבודה מאורגנת וכו') נחשב לתועבה, ולעומת זאת וול סטריט (כן, זה שלנו) נחשב לאתר קדוש וכיעד מבוקש לעולי רגל. המדד היחיד לניידות חברתית הוא הצלחה בעסקים, וכל ניסיון להשיג משהו בדרכים שאינן עסקיות טהורות נחשב לפסול (ראה ניסיון ההתנקשות של קראקס, בנו של הנגוס זק, בקוורק). עם זאת, יש ביניהם גם כאלה הידועים כ"מחסלים", רוצחים שכירים שנהנים מההרג יותר מאשר מהשכר הבא בצדו, וגם מדענים (הדור הבא, "Suspicions"). השנואים מכולם הם **"המחסלים**", נציגי הממשל, המקבילים לאנשי מס הכנסה אצלנו (ע"ע בראנט)...

ככל שהשתפרה ההיכרות ההדדית בין שני המינים, גברה מודעותם של הפרנגים לזלזול האנושי בערכיהם החברתיים והמוסריים, והם מצאו אפילו כמה נימוקי נגד משכנעים למדי. האמת היא שבחברה הפרנגית אין כמעט גזענות, ולא יעלה על הדעת שסוחר פרנגי כלשהו יימנע מלחתום על עיסקה בגלל שיקולים גזעיים או גזעניים; בעיניהם, הפדרציה היא שנחשבת (ויש לומר שבמידה מסוימת של הצדקה, ראה התייחסותי להרכב הצוותים ** לינק**) לגזענית; הפרנגים היו מעורבים בעימותים מקומיים, אבל מעולם לא השתתפו במלחמה כוללת (אפילו לא במלחמת הדומיניון) שהרי "השלום טוב לעסקים" (כלל רכש 35), ולא פיתחו נשק להשמדה המונית, אם כי לא נמנעו ממכירת נשק לשני צדדים באותה מלחמה, שהרי "המלחמה טובה לעסקים" (כלל רכש 34); סכסוכים בפרנגינאר נפתרים בהסדרים כלכליים ולא צבאיים; אין כמעט פשעים על רקע רומנטי ואין מעשי נקמה - הנקמה הטובה ביותר ביריב היא גרימת הפסד כספי; פרנגי לא ימכור במודע מוצר מזיק, שהרי הוא מסתכן באובדן לקוח (ראה אלכוהול סינתטי לעומת סיגריות, שעדיין נחשבות למותרות במאה ה-24...); עם זאת, יש להם שתי תכונות בולטות שנחשבות לשליליות - הרדיפה הבלתי פוסקת אחרי רווח וסחר והיחס לנשים (עד כדי איסור על לבישת בגדים). באחד הפרקים של ח"ע 9 ** לברר איזה** מביע קוורק, בשיחה עם קומנדר סיסקו, את דעתו על מה שנראה לו כמוסר כפול ביחסם של בני האדם אל הפרנגים (התרגום שלי):

קוורק: אני חושב שהבנתי למה בני אדם לא אוהבים את הפרנגים –

סיסקו: לא עכשיו, קוורק.

קוורק: לדעתי, בני האדם היו דומים מאוד לפרנגים: חמדנים, רכשניים, מעוניינים רק ברווח. אנו תזכורת קבועה לחלק מעברכם שהייתם רוצים לשכוח.

סיסקו: קוורק, אין לנו זמן לזה.

קוורק: אתה מתעלם ממשהו, קומנדר. בהי האדם היו גרועים בהרבה מהפרנגים. עבדות, מחנות ריכוז. מלחמה בין כוכבית... בעברנו אין דבר שמתקרב לברבריות מהסוג הזה. אתה מבין? אנחנו בכלל לא דומים לכם... אנחנו טובים יותר.

דת

הפרנגים מאמינים בחיים שאחרי המוות ובהישארות הנפש, הם מתפללים ומעלים מנחות (כספיות כמובן) למשרד האוצר המבורך (זה התרגום הקרוב ביותר ל- Blessed Exchequer שמצאתי...) בתקווה שבמותם יזכו להיכנס לאוצר השמימי ולא יבלו את חיי הנצח במרתף העוני הנצחי (או צינוק בעלי החוב). הגבר הפרנגי מציע את גופתו למכירה פומבית ואחרי המוות היא מבותרת והחלקים נשמרים כמזכרות.

חוק ומשפט

על חוקי הרכש ראה כאן **לינק**

שפה

אין מידע

דמויות מייצגות

קוורק (סמל הפרנגי החמדן);

רום (זוכה לקיתונות של לעג מפני שהוא מצטיין במכונאות ולא בסחר, אבל מיומנויותיו תמיד מביאות תועלת, נשוי ליפהפיה לא-פרנגית); סופו שהוא מתמנה לנגוס גדול;

נוג (הקצין הפרנגי הראשון בצי הכוכבים);

אישקה (הפמיניסטית הפרנגית הראשונה והמוח הכלכלי מאחורי שני נגוסים גדולים);

 

שימו לב שכל אחד מהם ממלא תפקיד הפוך מזה שיועד לו לפי המסורת הפרנגית...

 

צללים

רקע

 

 

ביולוגיה ואנטומיה

עוד גזע עתיק, אף הוא אחד מה"ראשונים", שמוצאו מכוכב הלכת זאהדום. הם אויביהם של כל היצורים ביקום, מלבד בני בריתם. כמו הוורלונים, יריביהם השקולים היחידים ביקום של הסידרה, גם הצללים הם בעלי יכולת טכנולוגית וטלפתית גבוהה.

חברה והיסטוריה

דומים לצל שחור של עכביש גדול בעל ראש מגודל ובולט; כיוון שאין ביניהם פרטים בעלי ייחוד עצמי, מתעוררת השאלה אם גם הם אינם חברת כוורת.

דת

אין מידע

חוק ומשפט

 

 

שפה

אין

דמויות מייצגות

אין

קלינגונים

רקע

הקלינגונים נקראים על שמו של מפקח ארתור קלינגאן, ששירת עם רודנברי במשטרת לוס אנג'לס...

לעולם הבית הקלינגוני קוראים משום מה דווקא קרונוס, עוד שם שלקוח מהמיתולוגיה היוונית. בדרך כלל הם מתוארים כחברה של לוחמים ברברים ופראים למחצה, כמו רבות כאלה שהיו בזמן העתיק ובימי הביניים. משום מה הם הפכו לגזע הפופולארי ביותר על המעריצים, והתפתח סביבם פולחן שלם ששיאו בהמצאת שפה חדשה לגמרי.

ביולוגיה ואנטומיה

שאלת הגשר על האף נותרה בלתי מפוענחת עד עצם היום הזה.

חברה והיסטוריה

בפרק הראשון של הסידרה "אנטרפרייז" יוצאת הספינה למשימתה הראשונה - להחזיר קלינגוני פצוע הביתה.

בעונה הראשונה של הסדרה המקורית, תוארו הקלינגונים בדרך כלל כאויבים חסרי רחמים ובלתי מתפשרים. למרות זאת, בסרט השישי של הסדרה הקולנועית, "ארץ לא נודעת", החותם את מסעותיהם של אנשי הצוות המקורי, מתחילים הפדרציה והקלינגונים בתהליך של שלום. התהליך מגיע לשיאו ב"הדור הבא" (כזכור, פיקארד הוא זה שהכריע את הכף לטובת עלייתו של ראש המועצה גאורון לשלטון). בתקופת "הדור הבא" היחסים בין הקלינגונים לפדרציה הם כבר, לרוב, יחסי כבוד הדדי ושותפות אסטרטגית.

 

בשנת 2293 נערכת פסגת קיטומר, שציינה את תחילת היווצרות הברית האסטרטגית בין הפדרציה לבין הקלינגונים. הברית לא רק שלא תרמה לייצוב המצב, אלא החמירה אותו בכך שהעמידה את האימפריה הרומולאנית הבודדה מול גוש מאוחד של שתי מעצמות עוינות לה (מה שמראה שלרודנברי דווקא הייתה חשיבה ריאלית ואף פסימית בנוגע ליחסים הבינלאומיים, בניגוד לראייה האוטופית שבדרך כלל מייחסים לו, שכן בסידרה לדורותיה לא ידוע על מקרה שבו הצליחו שניים מבין שלושת הכוחות האלה, ולא משנהבאיזה שילוב, ליצור ברית יעילה נגד השלישי, והדבר היחיד שגרם לשלושתם הכוחות להתאחד לבסוף היה כמובן איום חיצוני, מצד הדומיניון).

 

בשנת 2346 תקפו כוחות רומולאניים והרגו כ-4,000 קלינגונים בקיטומר. אחרי הטבח מבטלים הקלינגונים את הסכמי קיטומר, והיחסים בינם לבין הפדרציה מתערערים. לקלינגונים היה כנראה ממה לחשוש - הפדרציה טיפחה קשרים עם שני אויביהם (התקרבות עם הקרדאסים, שיתוף בטכנולוגיית הסוואה עם הרומולאנים), וזאת אחרי שהמייסדים כבר הצליחו להסתנן להנהגת הטאל-שיאר הרומולאני, והיו ראיות לכך שהצליחו להסתנן גם להנהגת קרדאסיה.

 

הברית בין הקלינגונים לפדרציה הייתה רוויה בדם ושמרה על יציבותה למרות העליות והמורדות (למשל כשגאורון ביטל את הסכמי קיטומר) ונמשכה גם בח"ע 9 (על אף מזימותיהן של לורסה וב'טור). כזכור, הפדרציה סירבה לסייע לקלינגונים במלחמה נגד קרדאסיה. אחרי שהקרדאסים הצטרפו לדומיניון וגנרל מרטוק הוחלף ע"י משתנה (Apocalypse Rising) מושבים הסכמי קיטומר על כנם והברית מתחדשת, אך חילוקי הדעות לא יושבו לחלוטין.

דת

לקלינגונים יש מיתוס בריאה שאיננו שונה בהרבה ממיתוסי בריאה אחרים, מוכרים וידועים, היסטוריה קדומה (ראה הטבח בקיטומר), מיתוס הגיבור המושיע (חאלס), גן העדן (סטו-וו-קור, שמזכיר מאוד את ולהאלה הסקנדינבית), ואפילו שפה, ומי לא זוכר את הפרק "בית קוורק", שבו מתוארת חתונה קלינגונית כהלכתה, ובעקבותיה גם גירושין כהלכתם, ולהבדיל, את טקס החתונה של וורף ודאקס בעונה הלפני-אחרונה של "ח"ע 9" (שימו לב שבשני מקרים מדובר בנישואין מעורבים).

 

חוק ומשפט

על חוקי הכבוד, הירושה והחתונה וסדר הדין הפלילי הקלינגוניים הקש כאן **לינק **

 

שפה

קלינגונית

דמויות מייצגות

וורף, גאורון, מרטוק, לורסה וב'טור מבית דוראס 

קרדאסים

רקע

הקרדאסים מופיעים בפעם הראשונה בפרק ה-12 לעונה הרביעית של "הדור הבא", the Wounded, באותו פרק, כזכור, נדרש או'בריאן להעמיד את רגשותיו השליליים כלפי הקרדאסים אל מול החובה לשמור על הפסקת האש מולם, ואילו פיקארד מונע מקפטן מקסוול לדרדר את היחסים בין הפדרציה לקרדאסים עד כדי מלחמה, על אף מאמצי ההתחמשות של הקרדאסים.

 

בתחילת העונה הראשונה של ח"ע-9 מוצגים הקרדאסים כ"רעים", כובשיה האכזריים לשעבר של באג'ור, ונתפסים כאיום הפוטנציאלי העיקרי. אבל בפרק Chain of Command (מ"הדור הבא") נאמר כי הממשל הצבאי בקרדאסיה עלה רק לאחר תקופה של רעב ומחסור במשאבים - כלומר אין הוא בהכרח חלק מ"הטבע הקרדאסי". בפרק הראשון של ח"ע-9 אנו לומדים להכיר את הדמות שתייצג בצורה הבולטת ביותר את הקרדאסים ואת התהפוכות שיעברו עליהם במהלך הסידרה – הלא הוא גול דוקאט, מפקד הכיבוש לשעבר. וכבר בפרק השלישי, Past Prologue, מוצגים באג'ורי "רע" שזומם למוטט את חור התולעת כדי לסלק את הפדרציה, וכן קרדאסי "מסתורי", גארק, שכוונותיו אינן ברורות. גארק מייצג במידה רבה את המסתורין וחוסר הוודאות שאופפים את הקרדאסים לאורך כל הסדרה.

 

בסוף העונה הראשונה נשברים הסטריאוטיפים גם לגבי הקרדאסים וגם לגבי הבאג'ורים. בפרק Duet מגלה קירה כי קרדאסי שאותו היא חושבת לפושע מלחמה אכזר, הוא למעשה פקיד אכול רגשות אשמה, אבל בדיוק כשהיא משלימה עם היותו אדם טוב, הוא נרצח על ידי עבריין באג'ורי. בפרק האחרון לעונה,in the Hands of the Prophets, נחשפת במלוא כיעורה הפוליטיקה הפנימית בשורות אנשי הדת הבאג'וריים, עם הופעתם הראשונה של ודק בראייל ו-ודק וין (עוד דמות שמחליפה את עורה כמה פעמים במהלך הסידרה) אחד המסרים העיקריים של שני פרקים אלה הוא, לא כל הקרדאסים רעים, לא כל הבאג'ורים טובים. המציאות היא מורכבת יותר.

 

בתחילת העונה השנייה ממשיכים הקרדאסים בחתרנותם ומסייעים בסתר (בשלושת הפרקים הראשונים) לניסיון הפיכה בממשל הבאג'ורי. בפרק החמישי, "קרדאסים" נגלה לעיני הצופים דוקאט תככן ואכזר, אשר החליט להשאיר מאחור בבאג'ור את בנו של יריב פוליטי, בתקווה שהדבר ישפילו באחד הימים. אולם לקראת החתימה על הסכם האזור המפורז, מתחיל היחס כלפי הקרדאסים ודוקאט להשתנות במהירות הולכת וגוברת. בפרק ה-18 לעונה, "רווח והפסד", מתוודעים הצופים למחתרת הקרדאסית, שמטרתה להפיל את הממשל הצבאי ולהחליפו בצורת שלטון נאורה יותר. לאחר החתימה על הסכם האזור המפורז, משתפים סיסקו ודוקאט פעולה על-מנת למנוע מארגון המאקי (המחתרת הבאג'ורית) להרע את היחסים בין שתי המעצמות (The Maquis).

 

על אף העדויות לאופייה השלילי של החברה הקרדאסית (Wire ,Tribunal) בפרק החמישי של העונה השלישית, Second Skin, אנו פוגשים שוב את המחתרת הקרדאסית ה"טובה". בפרק התשיעי, Defiant, שוב משתפים סיסקו ודוקאט פעולה, הפעם בחילוץ ה"דפייאנט" שנחטפה בידי ארגון המאקי. בפרק ה-13, Life Support, משלימים הקרדאסים באופן רשמי את הפיכתם ל"טובים". באג'ור וקרדאסיה חותמות על הסכם שלום, ו-ודק בראייל אף מוכן להקריב לשם כך את חייו. בפרק ה-15, Destiny, עומד הסכם בשלום במבחן כאשר שלוש מדעניות קרדאסיות מגיעות לתחנה כחלק מ"העידן החדש".

 

בסוף העונה השלישית (Improbable Cause ,the Die is Cast) המסדר האובסידיאני הקרדאסי משתף פעולה עם הטאל-שיאר הרומולאני במבצע צבאי לחיסול עולם הבית של המייסדים, במטרה לחסל את איום הדומיניון. כיוון שהמעשה עשוי להיחשב כחיובי, הם זוכים גם להסכמה בשתיקה של צי הכוכבים. יתר על כן, העובדה שהדומיניון מצליח להוליך אותם שולל ולהשמיד את מרבית עוצמתם משמשת להם ככפרת עוונות...

 

בתחילת העונה הרביעית the Way of the Warrior)) אנו מגלים כי עם חיסולו של המסדר האובסידיאני הצליחה המחתרת הקרדאסית להפיל, כנראה, את השלטון הצבאי ולהקים ממשלה אזרחית. הקלינגונים מחליטים בתגובה לפלוש לקרדאסיה, והפדרציה מתייצבת לצד הממשלה האזרחית הקרדאסית. בהמשך הרביעית ממשיכה הפדרציה לעמוד לצד הקרדאסים, קרבנות התוקפנות הקלינגונית. במקביל הולך ומשתפר גם היחס אל דוקאט. בפרק הרביעי לעונה, Indiscretion, מחליט דוקאט לזנוח את תכניתו להרוג את בתו הבאג'ורית-למחצה, זיאל, וזאת למרות שגילוי הדבר יפגע בקריירה שלו. בפרק ה-13, Return to Grace, אנו שומעים על המחיר שנאלץ דוקאט לשלם על השארתה בחיים של זיאל - הוא מודח מתפקידו וממעמדו. הוא מצליח להשתלט על ציפור טרף קלינגונית, ונשבע להילחם בקלינגונים, בעוד ממשלתו מחפשת פתרון דיפלומטי לסכסוך. דוקאט הופך כאן ממנהיג כיבוש ללוחם מחתרת ידידותי לפדרציה. בתחילת העונה החמישית הוא אף מסייע לסיסקו ואנשיו להסתנן לאימפריה הקלינגונית על מנת לחשוף את המשתנה שחדר אליה.

 

אבל הגלגל שוב מתהפך, ובצמד הפרקים In Purgatory's Shadow ו-Inferno's Light, מצליח דוקאט לעלות לשלטון בקרדאסיה ולצרפה לדומיניון. בבת אחת משלימים הקרדאסים מהפך נוסף של 180 מעלות וחוזרים להיות ה"רשעים" הגדולים של הסידרה. השינוי ההדרגתי לטובה ביחס אליהם הוא זה שהופך את "הבגידה" לכואבת כל כך, ואף אישית, אבל למעשה, דמותו של דוקאט הייתה אחידה לכל אורך הסידרה - הוא תמיד היה אופורטוניסט תאב כוח, שהאמין בגדולת בני גזעו ובגדולתו האישית. הדבר נכון גם לתקופה בה היה "ידיד" לפדרציה וגם לתקופה בה היה "ידיד" לדומיניון, ובמידת מה אף כשהפך לשליח הפא-ריית'.

אבל גם ה"בגידה" כביכול איננה הופכת את הקרדאסים לרשעים באופן סופי ומוחלט. כבר בפרק האחרון בעונה החמישית, Call to Arms, ניתן למצוא רמזים לחילוקי הדעות וחוסר הכבוד ההדדי אשר יובילו, בסופו של דבר, לפירוד בין הקרדאסים לבין הדומיניון.

 

בעונה השישית שוקע דוקאט בטירוף לאחר שהוא מאבד בפעם השנייה את "טרוק נור", ומפסיק למעשה לייצג את הקרדאסים כעם. במקומו בא עוזרו, דמאר.

לקראת סיום העונה השביעית מגיע דמאר למסקנה שקרדאסיה לא תיהנה מעצמאות ועוצמה תחת שלטון הדומיניון, והוא מקים תנועת מחתרת. הקרדאסים, חוזרים שוב להיות "טובים". עם זאת יש לציין שכפי שעשו הקלינגונים פעמיים, גם הקרדאסים חוזרים להיות בעלי ברית לפדרציה משיקולים אסטרטגיים בלבד, ולא משיקולים מוסריים או אידיאולוגיים. נראה שהחשש מחיים תחת כיבוש זר הוא שגרם לדמאר להפוך את עורו. דמאר מת בקרב האחרון נגד הדומיניון, ועתידם של הקרדאסים נותר מעורפל.

ביולוגיה ואנטומיה

צוואר ארוך, מקועקע, שיער קלוע

חברה והיסטוריה

הקרדאסים הפכו מכובשים אכזריים בתחילת "חלל עמוק תשע", לקורבנות תוקפנות קלינגונית בעונה הרביעית, לרשעים המאיימים לכבוש את הרביע בעונה החמישית, לקורבנות שואה לקראת סוף הסידרה, מה שהופך אותם לגזע ההפכפך ביותר בסידרה מבחינת חילופי נאמנויות ומעבר מצד לצד. יתר על כן, בניגוד לקלינגונים שיצאו, יחסית, ללא פגע מהשינויים ביחס הפדרציה אליהם, נאלצו הקרדאסים לשלם מחיר כבד בכל פעם שעברו ממחנה ה"רעים" למחנה ה"טובים" ולהיפך.

נראו בעיקר ב"ח"ע 9"

 

דת

אין מידע.

חוק ומשפט

שיעור מהיר בצדק קרדאסי:

ידיעת האישומים נגדך נשללת ממך עד המשפט;

לעולם לא תוכל לדעת מי הם מאשימיך, מנימוקי "ביטחון";

משפטים הם הצגה לציבור, כדי להסביר איך האשמה נקבעה, לא כדי להגיע לפסק דין;

פסק הדין תמיד קבוע מראש - אשם;

חובת בן זוגך היא לגרום לך להשלים בעוז רוח עם האישומים ועם ההוצאה להורג;

 

 

שפה

 

דמויות מייצגות

דוקאט, גראק, דמאר, ססקה (קרדאסית שהתחפשה לבאג'ורית עד שנחשפה - וויאג'ר)

רומולאנים

רקע

הדור הבא, ח"ע 9

ביולוגיה ואנטומיה

 

חברה והיסטוריה

פול שניידר, האיש שיצר את הרומולאנים, אומר שניסה ליצור שלוחה של האימפריה הרומית שהגיעה עד ליכולת למסע בחלל. ואכן הרומולאנים הם חברה שבנויה לפי המודל של החברה הרומית. אפילו שמם מסגיר זאת, אולי מתוך מחוות כבוד לרומולוס, מייסד רומא (שכזכור רצח את אחיו רמוס מפני שזה העז לדלג מעל חומות העיר לפני שבנייתה הושלמה). לעולמות הבית שלהם קוראים רומולוס ורמוס, יש להם סנאט, קונסולים, פרוקונסולים וכו', אבל גם כאן אין כל הסבר מנין הם מכירים את מערכת המושגים הזאת, אפילו לא בנוסח, "קיים אצלנו דבר דומה למה שנקרא אצלכם..." לא ידוע הרבה על המיתולוגיה וההיסטוריה שלהם, חוץ מהעובדה שבעבר הם היו חלק בלתי נפרד מהוולקנים אך התפצלו מהם בעקבות המלחמה. פרטים נוספים על מה שקרה בכוכב הלכת רמוס אנו שומעים דווקא בסרט האחרון בסידרה הקולנועית, "נמסיס".

דת

 

חוק ומשפט

 

 

שפה

 

דמויות מייצגות

טאשה יאר, קומנדר סילה (בתה החצי-אנושית)